2014. március 3., hétfő

Szent György Napok 2014


Március végéig az összes fellépőt bejelentik, akik vendégei lesznek a 23. Szent György Napoknak, az utolsó egy hónapban azokra a programokra térnek ki, amelyek tőlük függetlenül szerveződnek, de megálmodóik fontosnak tartják betenni a városnapok programjába - hangzott el csütörtökön a szervezőktől. A sajtótájékoztató témáját teljes egészében a még mindig épülő program képezte, a vendégfellépők mellett számos helyi zenekar koncertjét is bejelentették. Újabb közönségkedvencekkel és félszáz helyi színpadi produkcióval erősít az idei Szent György Napok.
El lehet kezdeni csemegézni a Szent György Napok kulturális hetének kínálatából, hiszen a szervezők nyílvánosságra hozták az összes kiemelt produkció nevét. Természetesen a lista nem merül itt ki, számos helyi előadással és produkcióval bővül még a repertoár. Az előadásaink kiszolgálják a színházba járó és kultúrát fogyasztó közönséget, de meghívnak a színházba olyanokat is, akiket a nagy nevek vonzanak, és ezért vesznek jegyet – vallja Dancs Zsolt programigazgató. Az idei Szent György Napokat úgy jelentették be, mint a szórakoztató kultúra és a kulturált szórakozás kilenc napja. Mivel Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program keretében rengeteg kulturális programot szervez, továbbra is fontosnak tartjuk, hogy igényes kulturális programok legyenek jelen. Viszont a városnapok egy tömegrendezvény, ezért a kiválasztott programok nem csak a szakmai rétegnek szólnak, ezek olyan előadások, amelyeket bárki szívesen megnéz – állítja Grubisics Levente fesztiváligazgató. A Szent György Napok szervezői elhatárolódnak a Facebook közösségi portálon, Fazakas Dorka nevű felhasználó által megjelentetett hírtől, miszerint idén nem lesz tűzijáték, hanem az arra szánt összeget adományra szánjuk. A 23. Szent György Napok tűzijátéka minden bizonnyal az eddigi évek leglátványosabb és legmeghatározóbb élménye lesz, hiszen a fényrakéták fellövése alatt a világhírű zongoraművész, Havasi Balázs játszik majd.
Továbbá, fontos kiemelnünk, hogy a tűzijáték finanszírozója az ARCON helyi cég lesz, aki ebben az évben is vállalja, hogy kifizeti a látványshow-t, így a Szent György Napok költségvetését ez az összeg nem terheli.
A szervezőcsapat akár az előző években, idén sem zárkózik el helyszínt biztosítani és segítő kezet nyújtani humanitárius akciók szervezésében, lebonyolításában.

Forrás: Szent György Napok 







Eddigi fellépők akik biztosan fel fognak lépni az idei városnapokon: Connect-R, Grimus zenekar, Havasi Balázs zongoraművész, Kispál és a Borz, Rúzsa Magdi, Mercedes Band, Illényi Katica és zenekara, Mácsafej zenekar, Koszika & the HotShots és végül de nem utolsó sorba a Tankcsapda zenekar. De én igazándiból, nem is a zenei pacsirtáknak örülők, sokkal inkább a színházi előadásokat várom, hisz darabon lesz a Hitted volna? előadás, mely a budapesti Belvárosi Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása, főszerepben pedig Kern András és Hernádi Judit. 


Írta: Csaba "Csacc"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése